Nordkystruten

 

Alle som bor fast eller har sommerhus på toppen af Sjælland er vist enige om, at det er et pragtfuld stykke landskab af Danmark.
De fleste bilister kommer kørende ad rute 237, som er hovedvejen fra Helsingør og følger Sjællands Nordkyst til Vejby.
Alle som bor deroppe bør kende Nordkystruten, som er en cykel- og vandrerute fra Helsingør via Gilleleje og  Rågeleje (rute 237). Ruten fortsætter gennem Vejby Strand, Tilsvildeleje, Tisvilde Hegn, Asserbo, Liseleje og helt ud til Hundested.
Turen går langs den smukke Kattegatkyst gennem fiskelejer, forbi spændende mindesmærker, strande og plantager.
Alle som er naturaktive bør prøve denne cykelrute. Det er en pragtuld cykelrute gennem Nordkystens byer og smukke landskaber.
Ruten er cirka 65 kilometer lang og tager det meste af en dag at cykle. Det er næppe muligt at køre mere end 8-10 kilometer pr. time.
Der skal da også være tid til at nyde naturen og holde spisepauser undervejs.
Ruten er afmærket som cykelrute 47. Der er 43 kilimeter mellem Hundested og Gilleleje, og yderligere 26 km. til Helsingør. Store dele af cykelruten ligger på smalle stier langs vandet, som også er udmærkede at vandre ad. Cyklende skal tage hensyn til folk til fods.
På et par strækninger følges hovedvej 237. Her skal cyklister være meget opmærksomme, da biltrafikken om sommeren kan være tæt. Det gælder f.eks. ved Rågeleje, Munkerup og Dronningmølle.
Du kan se hele ruten på denne side

Der kommer snart billeder fra Nordkystruten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Thelin | Mimosevej 4 - 3650 Ølstykke - tlf: 60 89 89 89 - jane@thelin.dk