Har du i din familie en sjov, anderledes juleleg,
eller en god selskabsleg til julefrokosten,
så kan du fortælle om den her


Hvornår slutter julen??

Du køber et 3armet Hellig 3 kongerslys og borer et hul, hvor de tre væger mødes. Her lægges en lille "krudtladning" i en stump af en gåsefjer. Når flammen når krudtladningen siger det "Fut" og Hellig 3 Konger er slut.
Rolf Slot-Henriksen, Dansk Kultur


Materialeforbrug
Pap ca. 50x100 cm.
1 fed tusch
3 pebernødder pr. deltager
en pointblok + pen
Små gaver, som f.eks. små chokoladefigurer, clementiner, karameller eller lignende.

Tag pappet og inddel det i felter med tal i. Start f.eks. med en ring i midten, som giver flest point. Lav derefter inddelinger til seks felter mere og sæt tal i. Sæt et julemotiv i 2 af felterne. 3 pebernødder udleveres til hver deltager, som på skift kaster alle sine pebernødder (én ad gangen). Point tælles sammen før næste deltager går igang. Aftal på forhånd, hvor mange omgange I vil spille og hvilken afstand fra spillepladen der skal være, så der ikke bliver nogle sure miner. De kan være en god idé, hvis deltagerne er både børn og voksne, at lave forskellig afstand til pladen. Hvis nogle af pebernødderne har ramt et felt med et motiv får man lov til straks at vælge en lille gave. Til slut når alle omgange er spillet, tælles alle pointene sammen. Den der har opnået flest point må til slut vælge to gaver.

Dette spil kan med stor fornøjelse spilles flere gange i løbet af december måned.
Susanne R.


Materialer
3-6 små pakker pr. pers. (de skal hver især tage dem med).
et raffelbære
2 terninger

Man sidder rundt om et bord og skiftes til at slå med terningerne. Hver gang man slår en 6´er må man tage en pakke fra bordet. Man fortsætter med dette indtil der ikke er flere. Der efter er der en der stiller et minutur, uden at vide hvor længe den er sat til. Der efter slår man vidre og når man slår en 6´er må man tage en pakke fra en af de andre medspillere, dog ikke hvis en person kun har én pakke til bage er det ikke tilladt at tage fra denne person.
Sådan bliver man ved indtil minuturet ringer og de pakker man på det tidspunkt sidder med må man beholde og så er det tid til at pakke dem op.
Rigtig god fornøjelse.


Mareriale forbrug
1 par luffer
1 halstørklæde
1 hue
1-2 terning(er)(til at variere hastigheden)
1 kniv
1 gaffel pr. mand
1 pose pinociokuler som er pakket ind i gavepapir

Hver person får en gaffel, pakken og kniven ligges på mideten af bordet, som man sidder omkring. Der er så en person som starter med at slå med terningen, og hvis personen slår en sekser skal han/hun tage hue, luffer og halstørklæde på og begynde at pakke pakken op med kniven, som skal følge pakken,og gaflen, og lige sån snart der er en anden der slår en sekser skal persone løbe hen og tage huen fra den person som har den, og selv tage det på, og den person som havde det,lige så snart huen er taget fra ham/hende ligge kniven som så sammen med pakken skal sendes hen til den der nu skal have den. Når alle pinociokuler ner er spist er legen færdig, og den som spiser den sidste vinder en lille pose pinociokuler.
Leila Petersen

Links til gode venner og samarbejdspartnere
www.festvognen.dk www.zubardubar.dk www.kontorhandlen.dk www.rejsegilde.nu www.isvognen.dk www.popcornmaskine.dk