Har du i din familie en sjov eller anderledes tradition,
så kan du fortælle om den her


Jeg vil fortælle om hvordan vi deler opvasken efter julemaden.
Jeg har en mor, som ikke vil lade opvasken stå til dagen efter og vi spiser med noget spise bestik som ikke kan gå i opvaskemaskinen, så vi er tvunget til at vaske op!!!
Men for at hjælpe os børn (vi er 4 børn) til at det bliver lidt sjover og går lidt hurtiger vasker min far og vi tørre af mens min mor læser: PETERS JUL!! det er dejligt at høre selv om jeg snart kan det uden af!!!
Karen Langdahl Olesen


Vi har en sjov juletradition i min vennekreds, den går ud på, at vi om morgenen d. 24.dec. mødes ved Å Strand (på Fyn) og hopper en tur i baljen. Det startede med et væddemål en varm sommer dag, og har nu snart stået på i ti år.
Efter en tur i det kolde vand løber vi på vores frosne tæer op til min venindes forældre, som heldigvis bor et par 100 meter fra stranden, alle står fælles under bruseren og får varmen igen, hvorefter vi sætter os til et veldækket morgenbord med alt ligefra morgenbrød, gammeldansk, hjemmebagte julekager og konfekt.
Jeg ved ikke hvad min juleaften ville være foruden denne dejlige tradition - Tak gæve vikinger fordi i år for år går gennem denne udfordring sammen med mig!!!
God jul hilsen Sanne


Vi begynder at pynt i 22 december i Grønland med familier og lavet nisser julemanden alt muligt og købte gaver til hele familie. I 23 december om morgen spiser vi morgenmad og tar pænt tøj på gå til kirke.
Klokken elve besøger vi tanter, farmor, morfar, onkel, søster, bror, kusine og fætter og tager med til begravelse og tænder lys for dem vi kender. Vi spiser sælkød om aften med suppe og is eller risengrød med vin og sodavand. Bagefter slapper vi af og spiser slik og synger julesanger og hygge sammen. Bagefter synger vi til andre over i husene, så kan de give os slik. Om aften klokken 12 klæder vi som en fjeldgænger.
(Glædelig jul og Godt nytår)
Mina Klemensen

Jeg er en 21-årig tøs, som har lyst til at fortælle om min jul. Den 1. søndag i advent laver jeg juledekorationer med dem, der nu vil være med, og så tager vi ned til juletræstænding på torvet, hvor der er luciaoptog og et orkester, som min far har spillet i. Her møder man som regel nolge gamle klassekammerater m.fl.
Den 1. december pynter vi til jul, og ud over de sædvanlige, men sjove julefrokoster i decembermåned, har vi to traditioner i min familie: En søndag tager vi op til min moster og onkel med resten af familien og fælder et juletræ hver i deres skov. En lørdag tager jeg med mine forældre og min lillesøster ind til byen og spiser fin frokost og oser rundt i butikker, indtil min far får nok! Desuden giver vi for det meste hinanden adventsgaver, hvis budgettet er til det. Lillejuleaften besøger min kæreste og jeg mine forældre, som byder på en kæmpe portion risengrød og juletræspyntning. Resterne laves til ris a'la mande og en skål risengrød sættes ud til nissen. Den 24. december spiser min kæreste og jeg en god morgenmad sammen og hygger med julefjernsyn, 'mens vi venter'. Min kæreste tager så ud til sine forældre og jeg til mine. Min søster og min veninde tager som regel med til julegudstjeneste ved 16-tiden med nissehuer på, men det betragtes som en synd at gå glip af Disney's juleshow!
Mine forældre, min søster og jeg spiser så middag med and og hvad dertil hører af det fine service samt en god flaske rødvin eller mere i krystalglassene. Ris a'la manden spises næsten kun for at få mandelgaven, da det kun er min mor, som egentlig er vild med den. Når opvaskemaskinen er sat i gang danser vi fire om træet, som har levende lys, broget pynt og mange gaver under sig. Det bliver højst til en fire, fem sange, før vi går i krig med gaverne, en efter en, og bagefter ringer jeg til min kæreste og siger tak for gaven og god jul.
Resten af aftenen hygger vi med julegodter og evt. et julekalenderafsnit, vi ikke har set. I år vil vi måske tage ned og protestsynge foran nazisthuset i vores by. Så tager jeg hjem, og det samme gør min kæreste, så vi mødes julenat. 1. juledag er der julefrokost hos mine bedsteforældre med alt godt og pakkespil, hvor vi mødes med den øvrige familie. 2. juledag besøger vi enten min farfar eller min kærestes moster, som begge holder julefrokost. Hvad end det bliver, så har vi det sjovt og hyggeligt, så længe det er JUL!


Lillejuleaften pynter vi træet, det er meget hyggeligt, efter det er pyntet, sidder vi og nyder resultatet.
Til middag d. 24.dec. har vi min farmor på besøg, vi får grønlangkål med skinke, medister, brune kartofler og alt det andet, som hører sig til en vendsysselsk julemiddag. Om eftermiddagen begynder min mor at tilberede maden, mens jeg dækker bordet og far er ude med hunden. Jeg når lige at se Disneys juleshow (en tradition) inden vi sætter os til bordet. Farmor er hvert tredje år på besøg, da hun skifter med at være hos min far og hans søskende juleaften. Sidste år var min fætter, kusine, faster og onkel også på besøg.
Vi starter med risengrød, hvor i vi skal finde mandlen; det hænder at vi får en gave mellem risengrøden og hovedretten, som er and. Efter vi har fået and, kommer vi til desserten, som er appelsindessert. Dog har vi ventet med desserten til aftenskaffen, da vi har spist for meget af alt det andet mad, vi har fået.
Efter vi har slået mave lidt, flytter vi juletræet ud midt på gulvet, så vi kan gå rundt om det, og gaverne bliver lagt ind under træet. Når vi har sunget de mest kendte julesange, bliver gaverne delt ud og pakket op. Når alle gaverne er pakket op, findes juleslikket frem, mens vi går rundt og ser, hvad de andre har fået.
Til sidst får vi kaffe med småkager til, eller desserten!
Klokken nærmer sig et, inden vi begynder at sige godnat.
D. 25.dec mødes vi med min fars søskendes familier hos min farmor, hvor vi næsten får den samme middag, dog uden risengrød, men med ris à la mande til dessert. Vi danser om juletræet, hvor efter børnene får en lille gave. Aftenen slutter med pakkespil, hvor der er heftig kamp om gaverne. Jeg synes, min jul er forbundet med mange traditioner, som jeg ikke vil undvære.


Min jul starter d. 4. advent hvor vi holder jul med min mormor og min onkel. Det er en tradition og vi får også traditionel julemad, like kalkun osv. Pakker får vi også og så hygger vi os rigtig meget. Lille juleaften har vi ingen egentlig tradition, men vi hygger os sammen med den del af familien der nu kan blive samlet. Juleaftensmorgen bliver vi så vækket af duften af kalkun, kaffe og morgenbrød. Til middag får vi risengrød med mandelgave. og klokken ca 15 går vi i kirke. Efter kirken går vi af børnene der er hjemme ovenpå og ser fjernsyn. Så er det madtid og ih hvor er det lækkert altsammen. Efter maden er spist og opvasken vasket op, går vi atter ovenpå og må først komme ned igen når klokken har lydt tre gange. Så kommer vi ned i køkkenet og går derpå ind i stuen, nøøøøj hvor flot, træet er tændt og der er masser af gaver rundt under træet og over hele stuen. Se det er hyggeligt! Nu skal der synges og danses om træet og der bliver sunget en hel del sange og det er ikke nogle bestemte, bortset fra at vi altid synger Højt fra træets grønne top. Når vi har danset rundt og sunget i en halv time eller mere, sætter vi os ned i sofaen finder papir og skriver frem spiser lidt guf og begynder derpå gaveudpakningen. Yngste mand starter med at finde en gave til alle andre en sig selv. Den der så får den gave skal finde den næste og så fremdeles. Så derfor er vores julegaveudpakning sjældent slut før midnat, men tit og ofte et par timer senere.Så er vi alle også meeeeget trætte og gider knap nok andet end at slæbe os selv i seng. Det var så min jul den bedste og ingen skal komme og sige andet.
Glædelig jul til alle fra Als.


Vores jul starter d. 1. dec., med at vi pynter op i hele huset.
Vi pynter juletræ lillejuleaften, hvor der bl.a. pyntes med slikstokke og kræmmerhuse med konfekt. Juleaften står vi alle tidlig op og spiser rundstykker. dagen går derefter med at lave andesteg, pynte julebord omm.
kl. ca. 16.30 går vi alle i kirke, og når vi kommer hjem spiser vi and, hvorefter mandlen skal findes i ris a la' manden.
Kl. ca. 20.00 danser vi om juletræ og synger julesange. Bagefter skiftes vi til at dele julegaverne ud.
En jul jeg elsker!!!!
Hilsen Heidi Nielsen


Det starter med at vi børn står tidlig op, og får vores morgengave. Derefter sidder vi og ser tv. Om eftermiddagen gør vi os klar til at gå i kirke, mens anden/flæske-stegen er i ovnen. Gæsterne kommer og vi sidder os til bords. Os børn skynder os altid med at spise, så vi kan komme hen til alle gaverne. Som regel går der 100 år, før de voksne er klar, så vi ser Disney's juleshow og de sidste afsnit af de forskellige julekalendere. Ris a la mande skal jo ikke glemmes, da der er gaver indvolveret. Vi kan faktisk ikke så godt lide det, men en lille portion skader jo aldrig. Så er tiden kommet vi alle har ventet på. Men først er der nogle julesange, der skal overståes. Børnene skiftes til at tage en pakke under juletræet, og det har vi meget sjov af. Bagefter beundre vi alle gaverne, mens vi æder en masse slik.
Sådan holdes vores jul!!!
Hilsen Mille og Lasse


Det starter med et hygeligt morgenbord med familien, så går vi og hygger os med julemusik. Så går vi i bad og klæder os fint på, får ringet til venner og sagt god jul og så er det over til mormor og morfar. Vi spiser ca. kl:18:00 og så spiser vi ris a'lamande og vi for allesammen mandelgaver og så sætter de voksne sig over i sofaen og drikker kaffe og spiser juleslik men børnene leger julelege så danser vi om juletræet og fiser rundt i huset og synger nu er det jul igen. Og så bliver der åbnet gaver.
Nicole Beicker


Hjemme ved mig har vi en tradition og det er at kl. 1200 spiser vi frokost med øl og snaps. Bagefter plejer min bedstemor, min storesøster og min mor at gå i kirke, samtidig laver min far og jeg mad og kaffe Klokken 18.00 spiser vi aftensmad. Det er flæskesteg, and, kartofler, brun sovs og meget andet. Til dessert spiser vi Ris-al Mande med mandel. Omkring kl. 20.00-22.00 danser vi om juletræ og synger nogle julesange. Ca. kl. 22.30 spiser vi konfekt og snakker om julegaverne. Omkring kl. 00.00 får vi natmad. Men ellers går vi til ro
Dan Nielsen


I min familie er der tradition for at julen dukker op d. 22. november i form af vores hus nisse, husnissen hedder sværdnissen og har levet i mindst 1000 år.
Sværdnissen er ham som hvert år kommer med en ny og anderledes julekalender til mine børn. Sidste år var han fx. skyld i at mine børn blev gjort til nisseagenter med ret til at finde julemanden, som var forsvundet. - Ja de fandt skam julemanden på toppen af polarcirklen i minus 25 gr. frost.
I år kan jeg kun med spænding vente på hvad sværdnissen så har i ærmet. - Men naturligvis glæder jeg mig.
Steen Houmark


Min jul starter allerede 1.advent hvor vi pynter hele hytten op...
En uge før jul tager vi ud og fælder et juletræ selv.
Selve juleaften starter allerede om morgen, hvor vi sidder sammen og spiser mogenmad sammen. Bagefter bliver TVet tændt, mens bordet bliver dækket og risengrøden bliver lavet.
Om eftermiddagen går vi i kirke, pånær min mor og far, de bliver hjemme og laver mad og laver det sidste.
Når vi kommer hjem fra kirke står maden på bordet og vi begynder og spise vi får andesteg, flæskesteg og medister. Bagefter får vi risengrød den bliver severet ved at min mor putter grøden på tallerkener ude i køkkent jeg bager dem ind og min fra deler dem ud mandelen bliver puttet i ude i køkkent så der er ikke nogle der ved hvor de er..
Den der får mandelen skal vægle den første gave og den der så får en gave skal vægle den næste så der bliver kun åbnet en gave af gangen til den sidste er lukket op.....
Dette var lidt om min jul som jeg elsker meget højt det er det bedste ved hele året
De bedste jule hilsner til alle jer
Sussi


Vores jul begynder heldigvis allerede lillejuleaften. Vi har en storebror og storesøster, som bor hos deres mor. Lillejuleaften holder vi jul sammen med dem og de bedsteforældre, som ikke kommer juleaften. Vi får altid noget let mad - ikke tung julemad - så spiller vi julemusik, enten på klaver eller CD. Vi tager nissehuer på og synger mens alle hjælper med at pynte træet. Når vi ikke gider mere er træet færdigt. Så synger vi en lille julesang og giver hinanden julegaver. Når vi har fået gaver lillejuleaften, kan vi meget bedre vente, når det bliver rigtig jul. Juleaften får vi flæskesteg og ris a' la mande. Når vi har danset om træet får vi gaver. Der er kun én, der åbner ad gangen, så alle kan se, hvad det er. Vi elsker jul og hygger hele måneden.
Mathias og Markus


Min søster og jeg vågner altid lidt tidligt (hvem gør ikke det?.) Så venter vi, og venter og venter, lige til vi skal i kirke.
Normalt holder vi jul hos min farmor, det kan jeg også bedst lide. Hun pynter altid så hyggeligt op.
Når vi kommer hjem fra kirke, ser vi gerne lidt Disney Show, mens min mor og farmor gør gåsen parat.
Når vi skal spise kommer min farmor med gåsen og hun har pyntet den ligesom gåsen er pyntet fra Peters Jul, det er med manchetter rundt om benene og et flag i ryggen. Samtidig siger hun verset fra Peters Jul.
Når vi har fået hovedretten ligger børnene gaverne under det store træ, der når helt op til loftet. Dengang vi var mindre var der en nisse i min farmors garage, men den er der ikke mere. Vi gav den risengrød og nisseøl, og så lagde den som regel en gave eller to til os.
Så skal vi til desserten, men vi kan næsten ikke spise mere p.g.a al den mad. Mandelen bliver da alligevel altid spist.
Derefter kommer det store øjeblik- hele familien stiller sig ud i gangen, hvor der er helt mørk, og min far går ind og tænder juletræet, og når han har tændt den øverste halvdel, ringer han med en klokke, næste halvdel og han ringer for anden gang, og når han har tændt hele træet ringer han for sidste gang. Vi der står ude i gangen får så lov at se træet. Det ser altid smukt ud!
Så danser vi alle om juletræet, synger en masse salmer os sange. De mindste får lov til at hente en gave først og derefter de næstældste, og til sidst de ældste.
Når vi alle er færdige med at pakke ud, glæder vi os over hvad vi har fået, og spiser konfekt.
Jeg elsker julen!!!
Hilsen Anette


Vores jul starter allerede 1.søndag i advent, hvor vi, min mor, far, storebror, lillesøster og mig selv tager ud i skoven og vælger juletræ(er) og ser på juleudstilning og dyr.
Når vi kommer hjem pynter vi op til jul og en herlig julestemning breder sig i over hele huset. Hele julemåneden bliver vores spisebord omdannet til klippe-klistre sted, det er hyggeligt at sidde og lave julepynt en mørk aften, mens man tænker på at det snart er jul!
Den 23. pynter vi vores indendørs juluetræ og pakker de sidste gaver ind.
Den 24. står gåsen i ovnen hele dagen, det spreder en dejlig juleduft over hele huset, kl. ca. 15.30 går vi i kirke, når vi kommer hjem ser vi julekalender og bagefter spiser vi. Kl. ca. 20.00 pakker vi gaver op til den helt store guldmedalje.
D.25. holder vi julefrokost.
D.26. er der familiefrokost ved mine bedsteforældre.
D.1/1 pakker vi alt julepynt ned, og smider juletræet ud. og så er den jul slut.
Mange julehilsner fra Rikke.


Vi holder altid jul hos min moster og onkel.
Alle os gæster ankommer klokken 18,00 hvor vi så går til bords mens moster gør risengrøden klar,og selvfølgelig er der en mandel som vi alle prøver at finde vi får til risengrøden Nisseøl derefter får vi And og flæskesteg med alt tilbehør. når vi så er færdige ordner moster,mormor og mor køkkenet mens onkel tænder juletræet. så får vi kaffe og kage mens vi slår maver.
Så er det blevet tid til at vi skal danse rundt om juletræet,som vi ikke har set så vi skal stå i alderrækkefølge og gå ind i stuen og så bliver træet rost for det er bare så flot med alt det gamle julepynt fra tip tip tip oldemor,samt det nye får hvert år kommer der en ny ting på træet som vi skal gætte, der er også flag,julegodter og levene lys på træet.
Når vi så har danset rund om juletræet skal vi åbne pakker og der er mange for vi er 15 juleaften og så er der nogle der har afleveret gaver nogle dage før,så det tager ca.1½ time imens er der koldt at drikke og julekonfekt.
Når de fleste er gået og det kun er moster,onkel,mormor,mor og os børn spiser vi natmad som består af juleanden der er tilbage, pålæg og krydderboller.
Jeg elsker vores jul for vi er mange og det er hyggeligt og vi er ved at blive flere da jeg har fået en kæreste og der kommer flere generationer og de andre børn er jo også ved at bilve ældre.
Jeg ser juleaften og jul i det hele taget for den tid vi skal vise hinanden kærlighed og venskab.
Cathrine


Om morgenen står min familie op. Vi spiser morgenmad med lys på bordet og hører julemusik. så går vi alle sammen i bad. Min storesøster og jeg plejer så når vi har fået tøj på at gå ud og lege snebold kamp. Senere kommer gæsterne og vi får and med tilbehør og de voksne får risalamand mens børnene får is. Vi får isen i tre potioner og der er en mandel i hver. Så sætter kusinerne ( min storesøster-15 år, min kusine-13 år og jeg-12 år ) sig ind og ser disneys juleshow og de sidste afsnit af julekalderene. Så går vi til juletræet og hver person får lov at vælge en sang. Det kan godt tage lang tid da vi er en rimelig stor familie. Så får vi julegaver som børnene deler ud. Det er vores jul.


Vores jul starter den første søndag i advent, hvor vi pynter op til jul. Hele december går med julemusik og hygge.
En uge før juleaften tager vi i skoven og fælder familiens juletræ, og vi pynter det op lillejuleaften. Lillejuleaften køber jeg fjernsyns blade fra tyskland, vi kan tage en hel del tyske programmer, og laver en seddel hvad jeg skal i tv hele juleaftensdag.
Juleaftensdag ser jeg tv og vi putter gåsen i ovnen ved middagstid, hele dagen for vi gæster så vi køber ekstra chokolade og marcipan. Mig min lillebror hygger os med slik og vi får altid besøg af venner og bekendte. Om eftermiddagen har mig og min bror en lille tradition, nemlig Disney juleshow det ser vi altid.
Kl. 18 spiser vi gåsen og senere for vi ris a la mande med en nød i.
Kl. 21 åbner vi gaver og hygger os med sange og dans om juletræet.
Kl. 00 går jeg i seng og drømmer sødt til næste dag.
Claus og Jacob


Først står vi tidligt op om morgenen og Far laver morgenmad med hjemmelavet brød og det hele. Så skal vi gå en laaaaang tur i skoven og rigtigt hygge os. Så kommer Mormor og sætter gang i køkkenet - og hele hytten. Min søster Silke og jeg får lov til at gøre alt det vi vil og det er rigtigt sjovt. Vi har planlagt at lave sjov med Mormor sammen med Far - hun ser så sjov ud når vi laver hende til en snemand.
Om aftenen kommer Julemanden med masser af gaver - det har Far lovet os, så det glæder vi os aller mest til !
Glædelig Jul fra Cecilie & Silke ;-)


Vores jul starter samtidigt med dec. Vi har forskellige små traditionen i løbet af måneden, så som julekagebagning, konfektavning, juletræsfældning og selvfølgelig oppyntning. D.23 holder vi vores egen jule hygge aften. Kun os fire herhjemme,( mest for at vi den gang vi gik i børnehave kunne komme af med de hjemmelavede gaver.)hvor vi starter med at spise risengrød, hvorefter vi sætter en lille skål med resterne over på loftet til Nissen.
Så sætter vi os ind i stuen, hvor vi tænder alle stearin lysene på juletræet, og så slukker vi alt det andet lys. Så synger vi et par julesange, og nolge af dem spiller mig og min mor guitar til. Så åbner vi en gave hver, og spiser lidt slik. Så læser vi Peters jul. I gamle dage var det mor der læste, men nu hvor vi er blevet store (mig og min søster) skiftes vi alle fire til at læse. Det er nok den mest hyggelige aften på hele året.
Selve juleaften fejre vi på normal vis, med gæster, andesteg osv.
Glædelig jul til alle.
Lise


Jule tiden er for mig noget specielt. Da jeg er født i December, er jeg ekstra glad for jul. For jul er ikke kun gaver og mad, det er kærlighed og familie.
Håber at i har det på samme måde!
Mange julehilsner Bonnie


Vores Jul starter d. første søndag i advent. Hvor hele min mors familie har en tradition med at samles et eller andet sted for at binde advents kranse og spise sig tykke i æbleskiver og andre gode sager.
Når mig og min storebror så endelig har fået juleferie tager vi som regl op til min farmor, i hendes sommerhus, hvor der næsten altid en masse sne. Min fars ene bror har også en dreng og en pige, på vores alder, som også kommer derop.
D. 24 tager vi unge mennesker ud op fælder et juletræ, som næsten altid er lidt for stort men efter far har sat sit præ på det, har det den rigtige højde (øhh). Imellem tiden har kvinder smidt mændene ud af køkkenet, som fornærmet har sat sig ud i udestuen, hvor man engang imellem kan høre deres høje grin. Da der ikke er nogen kirke i nærheden, pleger vi at gå en lang tur med vores 4 hunde, imens anden er ovnen. Om aften ser vi de forskellige julekallændere, og så er det ellers spise tid. Efter den evige diskusion om hvises mor der laver den bedste ris'al'nam (?) Går vi rundt om juletræet og synger de forskellige julesange. Så er der julegaver og hygge resten af aften.
En Glædelig Jul til jer alle sammen.
FISKEN


Et år var jeg i Thailand Jule-aften..det var en dybt underlig jul. Forestil jer en paradis-ø i 40 gradersvarme med en luftfugtighed på 88% -Thaier er jo buddister så de har ikke så meget check på dét -med jul men de siger ikke nej til en god fest så plastic-juletræerne blev skruet sammen og glimmer-tingene hængt op. -Det blev Baaare pænt!
I et stor-magasin i Bangkok, få dage inden jul, så jeg en dekorations-nisse -der hang på et kors !!
-Måske havde de misforstået noget ?
-Det blev en go' jul...ikke som den plejer at være men rigtig god alligevel.


Vi plejer altid at være hele min mors side af familien samlet juleaften, så de sidste par år har vi været 12 voksne og 5 børn! Det giver noget liv i kludene....! Men..i år er det anderledes...min mormor døde for nyligt og da hun nærmest var "samlingspunktet og grunden til at vi var så mange, har vi derfor besluttet at "dele" julen i år, så vi nu bare er os selv. Det er selvfølgeligt lidt mærkeligt, men traditionerne er jo de samme alligevel.
Vi sover så længe som muligt, så spiser vi morgenmad sammen og kl. 12 tager vi på kirkegården og ligger blomster og tænder lys for morfar og mormor. Derefter tager vi hjem igen, flæskestegen og anden skal jo i ovnen i god tid! Hvis vi har tid og lyst går vi i kirke om eftermiddagen. Kl. 18.00 spiser vi; vi starter med risengrød, det kan jeg ikke så godt lide, men mandelen skal jo findes, så lidt ryger der ned! Så kommer anden og stegen på bordet sammen med rødkål, hvide og brune kartofler og dejlig fed brun sovs. UHM!!! Når vi har spist rydder vi af, og sætter kaffe over, og indfinder os i øvrigt i stuens "bløde" afdeling. Så bliver vi alle jaget ud af stuen og far tænder træet bag lukkede døre og når vi kommer ind siger vi allesammen "neeej". Nu skal vi danse om træet, alle skal vælge en sang. Først den ældste og så nedad. Bagefter pakker vi gaver op, een ad gangen, og det er far der deler ud. Bagefter siger vi alle tak til hinanden.
Derefter er der ren hygge med slik, kaffe, the, kager, spil osv. til vi er trætte og skal i seng.
Det synes jeg er en dejlig jul!
Malene H. C.


Min jul går ud på at få gaver!!!
Brian Theils


vi har juletræ m. det hele......gaver hi!!.. hi!!...
mig


Hej alle julefreaks
Jeg er en sønderjyde bosat i thy,som vil fortælle om en god tradition som stammer fra min familie.
Juleaften går alle børn og voksen på nær to voksene ud og lyser for julemanden.
Imens tænder de to som ikkeermed lysene på juletræet og lægger pakkerne under træet. Når så børnene kommer ind har julemanden været og vi synger salmer imens vi danser om juletræet. Bagefter deler den mindste gaveren ud og når alle gaverne er delt ud drikker vi gløgg og spiser juleknas.
Heidi Hansen


Min lillebror og jeg står op ca.kl.8.00 og ser tegnefilm. Når vores forældre står op,åbner vi en pakke op.Hen af dagen besøger vi vores oldefarmor og ønsker hende glædelig jul.Resten af dagen ser vi fjernsyn og glæder os til aften.Senere går jeg i kirke med min mor og min far passer anden imens.Endelig bliver det tiden og vi spiser og hygger os.God jul til dem der læste det.
Lene Britt Pedersen


Olfert (Min Kat), og jeg holder en stille juleaften kun os to.
Jeg klæder om til lidt pænt tøj ved middagstid. Jeg hygger mig med kaffe/småkager kl. 18,00 spiser jeg ribbensteg med div tilbehør.
Vi hygger os med TV. Kl. ca 00,00, er det sengetid. Her er der ingen juleræs.
God jul til alle.
Olfert & Co


Min jul starter mad at jeg vågner klokken ellve og ser tv, klokken fire går jeg I bad og venter og venter på at julen starter. klokken seks går vi til morfar og mormor og spise klokken 7.30, og klokken åbner julen gavene klokken otte og spise juleis bagefter.
Egill Þorsteinson, Seydisfjordur Island.


Min jul starter med at jeg går með min far og min søster med julepostkort til vores venner. Når jeg kom hjem går jeg til bad og går I fine tøj og derefter i kirke. Når jeg kom hjem fra kirken spiser vi kød og drikker “malt og appelsín” eller juleøl. Vi spiser også mandelgrød, jeg får altid mandelen. Når vi har spist åbner vi gaverne og spiser chocolade og derefter går vi I seng.
Sådan halder jeg min jul!!
Hildur Karen - Seydisfjørdur, Island


Min jul starter når jeg vågner op om morgenen. Jeg få morgenmad og så går jeg i bad. Så venter jeg til klokken seks, når vi skal gå i kirke. Da vi kommer hjem får vi julemad som er røget lammeryg, så åbner vi pakkerne så spiller vi og taler sammen og så går jeg i seng.
Kristín Björnsdóttir


Min jul starter i adventen. Da bager vi julekager, køber julegaver synger juleanger og glæder os til julen.Lillejuleaften, går vi med gaver og julekort til alle vores venner. Da gør vi også rent. Om natten kan jeg ikke sove (eller det kunne jeg ikke når jeg var yngre) Juleaftensdag, det er en dag som man husker altid. Ingen er sur og aller glæder sig til om aftenen.
klokken seks spiser vi god mad og når alle har spist nok skal vi have mandlegrød. Men den som har mandelen i sin grod får en mandelgave. So skal de voskne vaske op, men de unge går til stuen og glæder sig til sine gaver. De voksne er altid så længe om at vaske op juleaften synes jeg. Endelig kommer de og sidder i sofaen, de unge er ikke længe om at åbne deres gaver. så bliver alle maget trætte og går i seng.
Julenat drommer vi juleaften igen og igen og vi håber at næste år skal det blive endnu bedre.
Sandra Hrafnhildur Harðardóttir - Seydisfjordur, Ísland


Om juleaftensdag spiser vi mandelgrød med mine slægtinge. siden ser vi TV. klokken seks spiser vi vores mad. siden går vi til vores slægtninge og åbner vores gaver og vi spiser konfekt.Om aftenen går vi hjem.
men Lillejuleaften forer jul pynter vi vores juketræ med mange lys, det er skæmt morsomt. vi bager også løverbrød.
Nyårsaften spiser vi god mad og skyder op vores raketter.
Sandra Rut Skúladóttir.


Om murgen sover jeg ud. Når jeg står op ser jeg på tv. Kl tolv vi går til min moster og spiser mandelgrøt. Vi går hjem og vi fager vores juletøj på. Min mor og far laver julemiddagen mens jeg ser på tv. Kl syv spiser vi.Kl ni åbner vi pakkerne. Kl elev går vi ud og ser hele familien.
Ivar Dagsson,Seydisfjørdur,Island.


Min jul starter at jeg vågner og så går jeg i bad. Der efter tager jeg fint tøj på. Så er jeg sammen med min slægt, jeg spiser, eller jeg spiller på min elle på min fætters computer. Så klokken seks (6:00) spiser jeg og min familie svinekød. Når hele familien (min mor, far, jeg og min søster) er færdige med at spise kødet skal vi åbne pakkerne. Efter det skal hele slægten (som bor her i byen på Seyðisfjörður og alle som kommer fra Reykjarvík) træffes på et sted enten hjemme hos mig eller hjemme hos min moster.
Símon Ólafsson


Vi spiser kalkun eller ryper til min jul. Vi åbner gaver og drikker cola og appelsin og vi kikker på tv og snakker sammen og læser bøger.
Böðvar Pétursson


I julen spiser vi svinakød. Vi må åbne en lille pakke før vi spiser. Efter vi har spist vasker vi op. Vi åbner pakker og spiser konfekt og chocolade. Anden juledag spiser vi hangikød.
Daníel örn Gíslason


Min jul starter med at sove til kl. 2 så ser jrg på tv, svo går jeg til farmor at spise julemiddag og åbne julegaver så får vi kakao og kager så går vi hjem.
Auður María Agnarsdóttir


Den 24. December vågner jeg og klokken er 10. Jeg er i julestemning og ser på TV.
Så får vi morgenmad, vi spiser mandelgrød og min bror får mandelen, så han kan have den første konfekt. Så vasker vi op og slapper af. Derpå går vi med brev til vennerne og siger glædelig jul. Så går vi i kirke og så hjem. Vi slapper af og ser på TV og leger i computeren og andet så laver min mor julemiddagen og desserten. Så spiser vi!
Så er det så spændende at vente på at alle er færdige med at spise så vi kan åbne gaverne og lege hele natten.
Bergþór þorsteinsson


Min jul starter med at jeg står up kl. 9 og kikker påTV og spiser slik. klokken 12 gar jeg og min søster og går med julekort.
klokken 6 spiser jeg og min familie ryper og så åbner vi gaverne.
Snædís Hallgrímsdóttir


Ja.. jeg tror at vi har en god, gammeldags jul. Vi får julegaver, danser rundt om juletræet, og spiser selvfølgelig julemad.
Caroline.. på chatsteder "kanin"


Det hele er ren hygge hele dagen....
Ellers sider jeg og finder alle mulige skøre ting her på siden.... :-))
En god Jul til alle....
Andreas V.


Vi tager op til min mormor og spiller pakkespil d.1 dec.
Vi får julemad og risalamande´og risengrød.
Vi plejer at sove deroppe. D.13 dec. henter vi juletræ og er sammen med min far,s side af familien og så kommer enten min farfar eller hans bror og er klædt ud som julemænd. I år har vi spillet pakkespil derude.
Juleaften hygger vi os ved morgenbordet og ved ca. 10.00 tiden tager vi ud til min farmor og farfar og bytter julegaver og får kaffe. I år kommer min farfar og farmor ud til os og holder jul , min mormor plejer at holde jul hos os eller min farbror , og i år skal hun holde jul ude ved dem . Ved 3.00 tiden skal vi i kirke en times tid og derefter hygger vi os sammen . Nogen gange leger vi Lucia og går med lys. Så når kl. bliver ved 6.00 tiden spiser vi , gåsesteg ,andesteg eller grisesteg.Vi får brune kartofler og tips til , og måske andre små ting. Efter vi har spist julemad får vi risalamande og den der får mandlen får en gave . Så hjælper vi hinanden med at tage ud af bordet , og derefter går min far ind og tænder lysene på juletræet og imens læser min mor en julehistorie for os. Min siger når vi må komme ind og så danser vi om juletræ . Derefter åbner vi vore pakker og hygger os med dem .
Jeg elsker julen og det tror jeg ikke at jeg er den eneste der gør .
Glædelig Jul.
Hilsen Stine Rahbek Nielsen


Juleaften:Vi spiser and\flæskesteg, ris -a-la-mente og risengrød.Efter vi har spist går hele familien rundt om juletræet efter det skifte vi med at tage en pakke så pakker vi pakkerne op og leger vi med dem.efter et par dag smider vi juletræet ud.Det var min juleaften.
Thomas Hansen


Når jeg vågner ca. ved 1O 11 tiden ligger jeg og tænker på hvad jeg mon får i julegave(for det meste ved jeg hvad jeg får)Så står jeg op og spørger min mor hvornår vores gæster kommer(vi plejer for det meste at holde jul der hjemme).Ellers går min dag men at jeg keder mig og jeg keder mig.Lige til at vores gæster kommmer.Gæsterne er:min faster Annemarie,onkel Preben,fætter Ole og fætter Martin.De pakker så deres ting ud og får at vide hvor de skal sove henne.Annemarie hjælper min mor med at lave mad.Mens Preben sidder og snakker med min far.Ole og Martin sidder på min storebrors(Steffen)Værelse og spiller computer.Når klokken så bliver omkring halv syv spiser vi.Vi får ande og flæskesteg,brun sovs og meget mere.Når vi har spist sidder og snakker og snakker.Men når klokken bliver ca.9,OO synger vi og så er det gavernes tur.Men det tager lidt tid før jeg får en gave for min onkel deler gaver ud en efter en.
Sanne Jensen


Min jul holder jeg de lige år sammen med min farmor,farfar, min fars søskende og deres familie.De ulige år holder jeg jul sammen med min bedstemor,bedstefar,min mors søskende og deres familie.Selvom at vi ikke skal holde jul sammen med min mors familie er vi sammen med min mors familie den første weekend i december.Der laver vi juledekorationer og konfekt.Juleaften er ellers den samme begge steder vi danser rundt om juletræet,pakker gaver op og spiser risalamande med mandel i.
Efter en uge kommer nytårsaften og så er vi jo inde i et nyt år og så er den jul gået.
Glædelig jul til dig der læser min historie
Therese Grønskov


Mig og min familie, holder jul hjemme hos min mormor og morfar, sammen med min moster og onkel.
Vi spiser først, daefter leger vi julelege.
Vi har det rigtig rigtig sjovt, indtil det ringer på døren. Vi kikker spændt på hinanden min far lukker op og så kommer julemanden ind "jeg er sikker på, at der er nogle søde børn og voksene her hjemme" siger min morfar, og tar sin sæk frem og deler slik ud.
Vi går ind i stuen og danser om juletræet. Tilsidst deler vi gaver ud , og spiller "Sjov og grimesser".
Sheetal Sharma


Min jul holder jeg med min familie. Dagen før juleaften har mig min familie lagt gaver under juletræet. Næste dag om eftermiddagen tag vi til kirke og der synger vi julesamler.
Og når vi kommer hjem har min mor gjort maden klar. og så er klokken ca.18.15 og så spiser det som min mor har lavet, når klokken er 20.30 paker vi gaverne op som er under jule- træet, og snaker vi om de gaver vi har fået og når klokken er ca. 11.30 går vi til ro.
Maduri


Min juleaften holder jeg for det meste hjemme i vores eget hus sammen med min bror min mor og min far. Men nogle gange er jeg heldig at min mormor, morfar og min moster kommer og holder jul sammen med os for det kan jeg bedst lide. Det hele starter om morgenen med at vi står op lige som de fleste andre familier spiser morgenmad og tænker på om man har været sød og rar i år så Julemanden kan komme med de største og bedste gaver. Nej. Så begynder vi at gøre alt klar pynter juletræet, dækker bord, sætter anden i ovnen og til sidst spiser vi alt det som vi lige har stået og brugt lang tid på at lave. Til decert spiser vi risalamande (selvfølgelig med mandel i som jeg plejer at finde.) Da mandlen er fundet får den heldige vinder en STOR gave. Når vi har spist går de voksne ud og vasker op imens børnene henter alle gaverne og lægger dem under det flotte træ. Til sidst pakker vi gaverne op og spiser en masse juleslik.
Stefan


Jeg vågner tideligt om morgenen jeg ser fjernsyn, og får morgen mad mens jeg glæder mig til om aftenen, jeg tænker på gaverne den gode mad, konfekten,og det flotte juletræ. Vi fejre jul ude ved min bedstemor og bedstefar min fars familie kommer, så endelig skal vi have juletøj på og så skal vi køre der ud og noget af familien er tit kommet så sidder vi tit og snakker indtil alle er kommet og til maden er færdig og når den er færdig sætter vi os til bords og spiser al den gode mad og bag efter får vi risalemande og endelig kommer gaverne
Mette Tomzak


Min jul stater den 22.-23. hvor vi tager ud og køber juletræ og de sidste julegaver.
Den 24. står vi tidligt op og ser TV. Så spiser vi morgenmad og så gør min mor ande- eller flæskestegen færdi og sæter den i oven.
Kl. ca. 18.00 spiser vi så kl. ca. 19.15 danser vi om juletræ og parker gaver op. Så leger vi med vores gaver og ser TV.
Den 27. tager jeg så til THY CUP og så er julen færdi for mit vedkommen.
Hilsen Jesper Bay Eriksen.


Hej venner nu skal i høre lidt om min jul den 24.dec:
Min mor starter dagen ud med at begynde at lave mad,mens min far lillebror og mig begynder at dække bord.Om aften kommer min mormor og morfar og min mors storebror.
Et stykke tid efter de er kommet spiser vi i år skal vi have flæskestej og and.Når vi har spist danser vi rundt om juletræet og pakker gaver op.
Jeg synes at julen er den bedste tid på året jeg håber også at du synes det.
CHARLIE


Min Ramadan begynder den 1 Januar hvor jeg står op klokken 6, og spiser noget. Og så efter det må jeg ikke spise noget til klokken 5 om eftermiddagen.
Sådan går det til den 1 februar. Den første februar står jeg op halv syv om morgenen, hvor jeg skal i Jamija. Jamija betyder en muslimsk kirke. Der beder jeg en time, og efter det samles mig og min familie, hvor der bliver spist og drukket. Og efter det bliver der åbnet gaver, og så er Ramadanen slut.
ADNAN SIRCIC


Hjemme hos mig starter vi med at pynte som de fleste nok gør. Jeg pleger at vågne tid- ligt juledag.Jegkeder mig for det meste, eller også hjelper jeg min mor med at lave mad. Vi spiser mad, og bagefter ryder vi lidt op. Så danser vi om juletræet og får pakker.
Christina (Cheis.)


Vi holder ikke jul, vi holder ramadan. Vi skal gå op klokken 5.45, klokken 6.00 skal vi bede.
Når vi kommer hjem, så spiser vi, og så får vi gaver og penge af vores forældre.
Jeg besøger min bedstefar og bedstemor og jeg får gave af dem og penge.
ONUR


Min jul starter den første Søndag i advendt. Ellers går jeg barer og venter og venter til det bliver den 24.dec Juleaften, som der er det allerbedste jeg ved.
LYKKE MARIA T.ANDERSEN.


Jeg begynder at pynte op på mit værelse så snart pynten kommmer ned fra loftet(resten af min familie er lidt længere tid om at kommme igang!).
Jeg elsker advents-søndagene, da jeg får adventsgave, og vi hygger os ved min mors, hjemmelavede, adventskrans.
JULEAFTEN: Jeg vågner nok ca. kl.7.30, men ligger altid og prøver på at falde i søvn igen,for at det hurtigere skal blive aften.
Hele dagen går jeg og glæder mig,og hjælper min mor og far lidt med maden.Om eftermiddagen går vi alle i bad, og ca. kl.17 går vi i kirke, når vi kommer hjem spiser vi and og risalamande(jeg får aldrig mandlen!). Lidt senere danser vi om juletræ, og synger en MASSE sange,og endelig må vi pakke gaverne op.Først en efter en, men til sidst tager vi selv.
Nadia Nielsen


Min jul starter med at vi pynter op (som mange andre) og så laver konfekt midt i december og nu kan jeg kun glæde mig og glæde mig og glæde mig og glæde mig og så er det pludselig jul julemorgen YES! det hele starter med at min mor begynder at lave mad og mig og min søster pynter juletræet og lægger gaver under træet så venter vi på at badet bliver klar.
Når vi så har vasket os ser vi julekalender og når det er færdigt spiser vi and flæskesteg and kartofler og brune kartofler også skal vi have risalamande og så tager vi nogle tuer rundt om juletræet og synger imends vi danser så er det gavernes tur når vi glædet os over gaverne går vi ned til min mormor og min morfar der får vi de sidste gaver og drikker kaffe og får slik nå nu har i hørt om min jul farvel!. Mie Bøgellund Hammer Larsen


jeg holder jul i udlandet hver andet år, det plejer at være i Norge at vi holder jul, men i år skal vi til Frankrig og stå på ski, og sidst år igen var jeg på et hotel over i venezula og det ligger i Sydamerika, men jeg gleder mig mest til vi skal Frankrig, vi kører den.18 dec 1998 og når vi kommer der ned køber vi et juletræ.Juleaften foregår med at vi synger en sang og så for vi gaver.
Morten Holm Mortensgaard


Hej alle juleglade mennesker...
Jeg elsker julen, og gaverne, og min jul starter med kirke, julesommerfugle i maven når jeg kigger på de mange gaver under træet...
Min jul skal holdes med min mor og far og søster, og min farmor og farfar.
God jul til alle
Fra sanne


I julen har vi det altid hyggeligt, især juleaften. Juleaften er vi i kirke, og min familie er samlet. Vi går også en tur med vores hund, og senere spiser vi gås, and, brune og admindelige kartofler, og til dessert får vi ris-a-lamande. DET ER BARE LÆKKERT! Senere danser vi om juletræet og synger julesange, og til sidst får vi JULEGAVER og julegodter.
Dagen efter går vi en tur med hele min familie.
Henrik Sand Pedersen


Min jul er lidt anderledes end andre for i år døde min mor og nu er jeg derefter kommet i pleje familie (lort) så nu får vi at se hvordan min jul bliver i år.
Jeanette 14år ps GOD JUL OG GODT NYTÅR!


Vores jul starter først rigtigt om aften den 24, når hele familien er samlet enten hos min farmor og farfar eller hos os. Efter julemaden, som består af flæskesteg og brunekartofler og det andet der høre til, til sidst før maden er overstået, får vi ris al´mande. så bliver der danset og sunget og slutter af med en tur gennem hele huset med Nu er det altså jul igen. når vi så begynder at pakke gaver op, smutter min farfar ud og kommer til bage som julemanden. og julen stopper ikke for os får den sidste gæst tager hjem, dette sker som regel mellem kl 24.00 og kl 02.00. Mange julehilsner til alle og en rigtig glædelig jul.
Louise


Først på eftermidagen tar vi på kirkegården til min Morfar. Vi sætter lys og blomster.
Der er flot pyntet på hele kirkegården med levende lys. Kl. 16.oo kører vi til gudstjeneste. Min storebror og min nabo skal spille i kirken. Når vi kommer hjem så begynder mine forældre at lave mad og vi se lidt TV.
Til aftensmad skal vi have and og til dessert skal vi ha´ ris alamande, det er spændende hvem der får mandlen i år.
KL 20.00 danser vi om juletræ. Vi synger og spiller guitar og trompet. En af os læser juleevangeliet højt. Bagefter får vi julegaver. Når vi har pakket gaver op skal vi rafle om gaver. Så skal vi havde lidt slik.
Klaus Winther Djernes


Når vi holder jul starter det altid med at jeg vågner tidligt, jeg går ind og tænder for fjernsynet for der er nemlig altid disney i fjernsynet juleaftendag. Når min mor og far er stået op skal de til at gøre rent og dække bord, og til sidst bliver de stresset og skælder os ud. For vi ligger og ser fjernsyn, og det skal vi ihvert tilfælde ikke, vi skal igang med at rydde op på vores værelse, og bagefter skal vi tørre hylder af eller støvsuge, og det er så kedeligt men når det hele er nået, og vores gæster kommer er de lige pludselig ikke sure mere. De snakker pludselig helt anderledes, og det er dejligt for så kan man nemlig mærke at det snart er juleaften, og man kan næsten ikke vente. Når det endelig bliver aften skal man først spise julemad, og det smager dejligt. Men alligevel skal man sidde i en evighed, vi må nemlig først gå fra når de andre er færdige. når de bliver færdige skal vi have ris alla mande hvor jeg aldrig får mandlen enten gør min storebror eller så gør min far. Bagefter det skal de voksne rydde af bordet det tager også en evighed, men til sidst er de færdige og så skal vi danse om juletræ, og bagefter det skal vi endelig til at pakke gaver op. Sådan foregår min jule aften.
Mikkel Larsen


Når jeg står op om morgen tænker jeg kun på jul. Så hjælper jeg min mor med at lave mad. Jeg ser også lidt TV. Så går jeg tur med Dino. Kl. 4 skal vi i kirke og når jeg kommer hjem kommer min bedstemor og bedste far. Nu er det jul.
Hilsen Kristina


Vi holder ikke jul, vi holder ramazan, og det er meget bedere
hilsen Erol Balic


Vi plejer at spise and og æbler med syltetøj.
Så går vi rundt om juletræet og der spiller vi keyboard. Og så kommer det bedste åbne julegaver.Vi ønsker en god jul til alle der ude, og vi håber I for en hyggelig aften, for det gør vi sikkert.
Katrine og Kathrine Frederikshavn


Hjemme hos mig starter julen allerede i starten af august, for så begynder min lillesøster at pynte sit værelse op. I kan nok forstå at når det så nærmer sig december, er man meget juletræt. Det er meget ulideligt at høre Pyrus synge "Cool Jul" 24 timer i døgnet! Men trods alt er julen meget hyggelig. Vi plejer at se fjernsyn næsten hele dagen, indtil klokken 3, hvor vi går i kirke, så går vi hjem og venter på maden.
Når vi har spist danser vi rundt om juletræet, og bagefter åbner vi vores gaver! (Det er julens højdepunkt, men det er også sjovt at give gaver!)
Emilie Taulø-Jacobsen


I julen har vi det altid hyggeligt. Når gæsterne kommer juleaften, begynder min mor og nogle af gæsterne at lave maden. Vi får and og ris-a-lamande. Senere danser vi om juletræet og får julegaver,(det er det, juleaften går ud på). Til sidst leger vi pakkeleg.
Kenneth Hansen


Vores jul starter allerede den 1. søndag i advent. Min mor pynter op til jul i hele huset, laver adventskrans og juledekorationer imedens vi hører julemusik.
Den 24 december har Julemanden som regel været med en lille gave i sokken - derfor vågner vi tidligt. Dagen går langsomt - vi leger og hygger os alt imedens mor står i køkkenet og laver julemaden klar. Klokken ca. 17.30 er vi klar i vores pæne tøj og så kommer vores julegæster. Det er vores farmor, farfar og vores fars onkel. Det er smadder hyggeligt. Vi spiser julemaden som er kalkun med sønderjydsk hvidkål med alt hvad der tilhører. De voksne spiser meget og længe.......øv. På et tidspunkt er det dog blevet tid til at far går ud og kigger efter HAM Julemanden. Og endelig sker det vi har ventet på så længe - der skal danses om juletræet og pakkes gaver op. Jubii :-)
Patrick, Kenneth og Lisa Klippert, Jejsing


Min jul starter den 1. advent. Min mor laver julepynt og adventskrans. Hele December går så med at købe julegaver og hygge.
Juleaften er lang, indtil vi skal have gaver.
PS: GLÆDELIG JUL og GODT NYTÅR
Patrick fra Jejsing.

Links til gode venner og samarbejdspartnere
www.festvognen.dk www.zubardubar.dk www.kontorhandlen.dk www.rejsegilde.nu www.isvognen.dk www.popcornmaskine.dk